14 Mayıs 2014 Çarşamba

Bir Kara Gün Daha

Evet, 13.05.2014 tarihinde yine bir facia ile güne uyandık.

İşte maalesef yine bir Türkiye gerçeği.!

Manisa,Soma’da linyit maden ocağında yine bir ‘’kaza’’ oldu ve bu yazıyı yazdığım sıralarda 250 kadar ölü ve bilmem kaç tane yaralı vardı.

Üç günlük yas ilan edildi.

İşte üzüldüğümüzün,kahrolduğumuzun kanıtı,yas ilan edildi,hemde üç gün, herşey tamamdır.!



Asker Güneydoğu’da şehit olur,hemen yas ilan edilir ve görevimizi yerine getirmiş oluruz.Tabii öle hemen de yas ilan etmeyiz biz,kayıp belli bir sayının üstünde olacak,netice de biz insan değil birer istatistik vakıa durumuyuz bu memlekette.Ülkenin bir ‘’Kürt sorunu’’ vardır,ama tartışılmaz,yasaktır.Gerçi bunu biraz aştık,konusşuluyor artık,fakat zihniyet aynı,asıl meseleyi konuşmamak.

Bütün haber programları,tartışma programları,gazeteler,köşe yazarları bu konuyu yazar,konuşur,tartışır.Tabii sadece 3 gün tıpkı yas ilanı gibi.Tabii tweet ve facebookta duyarlı! Vatandaşlar paylaşım yapar ve vicdanlar temizlenir.

Ve yine ‘’kader’’ denir,neticede ölümlü dünya birgün hepimiz öleceğiz,ha bugün ha yarın!

İŞTE

Artık burada insan dayanamıyor,susamıyor,susturamıyor kendini,vicdanın,isyan ediyor,yeter artık diyor.

‘’Ölüm Allah’ın emri,ayrılık olmasaydı’’ edebiyatıyla bu sorunlar çözülmez.Devletiyle,patronuyla daha fazla para kazanacaklar diye hiçbir tedbir alınmaz.Burayada kimsecikler parmak basmaz.

İşte kapitalizm,işte baş belası düzen.

Haberler daha önce kaç kaza olmuş,kaç kişi ölmüş,kaç senesinde olmuş diye tüm gerekli! İstatistik bilgilerini öğreniriz,hem de en yetkili ağızlardan.Ama ana sorun çözülmez,zaman geçer işçiler yine ölür.İşte cennet Türkiyem

İşçisin sen,işçi kal!

Tüm işçilerin ve emekçilerin ailesinin başı sağolsun ve mekanları cennet olsun.

Hasan ÇATIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder